2018-04-28
Kumla Stadslopp och Knattelopp 2018

Årets Knattelopp och Stadslopp blev en lyckad tillställning med aprilväder d.v.s. sol och någon regnskur. Men ändå ganska bra löparväder.

Först ut var knattarna som sprang det 500m långa varvet runt Kumlasjön. I mål fick de medalj, godispåse, russin, vattenflaska och saft. I år kom det 335 barn till start.

I Stadsloppet minskade antalet deltagare på milen. Men trenden med ökat antal deltagare i ungdomsklasserna fortsätter. I årets Killrus 5km gick det riktigt fort i år med 6st löpare under 18 minuter. Snabbast var William Wickholm KFUM Örebro Friidrott på tiden 17:01. Först i mål på Tjejruset var Charlotte Höglind Kristinehamn på 24:28. Maximilens herrklass blev ett spännande lopp där Peter Gross Strömstad Löparklubb och Jack Karlsson KFUM Örebro Friidrott följdes åt under hela loppet. Till slut vann Peter med en sekund före Jack på tiden 33:17. I damklassen vann Josefin Gerdevåg KFUM Örebro Friidrott med tiden 37:55 och var nästan minuten före tvåan Liduina van Sitteren Örebro AIK. Totalt var det 237 löpare anmälda i Stadsloppet

Alla resultat hittar ni på bifogad länk.

Kumla Skidförening tackar alla deltagare, funktionärer, sponsorer och publik och önskar välkomna 2019.