Skrivet av: TommyP Inlagt: 2008-05-04 kl 12:49
Grattis Åsa till Guldet. Grattis till Lasse H. och Lasse E. för era
fina placeringar. Kul att se Kumla SF i resultatlistorna.

Skrivet av: Daniel B Inlagt: 2008-05-04 kl 10:42
Grattis Åsa och Lasse, Synd med skadan Lasse E.
Såg att Sjögren sprang grymt bra i Sen 4 km, 12a före löpare som Lars Johansson och Oskar Landin och bara 16 sek efter Urbom.

Skrivet av: Lasse E Inlagt: 2008-05-04 kl 09:49
Det gick inte som jag hoppats på. har varit skadad sedan i påskas och inte kunnat göra några löppass. Startade dock optimistiskt, ledde loppet fram till 500 meter då skadan gjorde sig påmind. Men jag kommer igen.

Skrivet av: Åsa H Inlagt: 2008-05-04 kl 09:14
Tack!
// Åsa

Skrivet av: SvenP Inlagt: 2008-05-03 kl 17:51
GRATTIS ÅSA!!!!
Först och främst ett stort GRATTIS till Åsa för guldet i klassen K35 men även Grattis till Lasse H för din fina placering i klassen H40 och Lasse E till god prestation i klassen H60.

Skrivet av: Niklas Inlagt: 2008-05-03 kl 14:44

Skrivet av: Daniel B Inlagt: 2008-05-03 kl 14:16
Ja lycka till.
Någon som vet om Åsa tog guld eller silver?
Står såhär på friidrott.se under en bild
"Allra först de kvinnliga veteranerna där Åsa Höög och Lena Kullstam var etta-tvåa inte bara här strax efter start utan under hela loppet och ända in i mål"

Skrivet av: SvenP Inlagt: 2008-05-02 kl 07:36
LYCKA TILL i Växjö, Åsa samt Lasse och Lasse!!!!!!!!

Skrivet av: PatrikP Inlagt: 2008-05-01 kl 23:23
Önskar Åsa och Lasse x2 lycka till i helgens terräng SM tävlingar! Hoppas ni får kalas väder och fina resultat!

Skrivet av: MF Inlagt: 2008-04-29 kl 11:42
Lasse: Håller med er att det är smidigast med gemensam start och det skiljer ju inte mycket. Tänkte bara påpeka att 5:an inte är för lång, utan för kort (men bara lite...) :)

Skrivet av: LasseH Inlagt: 2008-04-29 kl 09:31
MF: Du har tänkt helt rätt. Starten för 5km-banan skall egentligen vara mittemellan mållinjen och startlinjen för 10km-banan. Banan är alltså några meter för kort. Men vi valde att ha en startlinje för samtliga klasser.

Skrivet av: MF Inlagt: 2008-04-29 kl 08:37
Under gårdagens löprunda funderade jag över detta med "5km" loppets längd. Kom fram till följande:

Vi som sprang 10 km (kontrollmätt) sprang ju två varv där varv 1 var något längre än varv 2. Varv 2 är ju identiskt med "5km" loppet alltså borde dessa "5km" vara något mindre än 5km (inte mycket dock)

Eller tänker jag fel?

Skrivet av: Daniel B Inlagt: 2008-04-28 kl 16:06
Fel av mig innan.
Som Sven skrev innan så placerades ju starten för 5an och 10an på samma ställe. Då denna punkt var ca 50 meter efter den punkt där målgången är nog 5an ca 25 meter lång.

Skrivet av: Albin O Inlagt: 2008-04-28 kl 15:44
Jag sprang 5 km och i starten sa en gubbe att den var lite för lång...
För övrigt en rolig tävling och en bra bana!

Skrivet av: SvenP Inlagt: 2008-04-27 kl 20:30
5 kilometersbanan kan vi ej svara att den är exakt 5 kilometer.
Kontrollmätningen gjordes på 10 km banan, alltså 2 varv på grund av att det är på 10 km som det är tävlingsklass. Vi tog då det beslutet att alla starter fick gå från samma ställe för enklare startprocedur så 10 km verkligen blev 10 km. Sedan är det som Daniel skriver att man kan ej helt hundra tro på GPS:en och hur olika löpare springer banan. Hörde från en annan tävling där 5 löpare jämförde längden på sina GPS:er och alla hade olika längd. Hoppas du som frågat har förståelse för vårt agerande med banmätningen och samma startställe. Vi kan dock säga att det skiljer inte så mycket som du anger i längd.
Jag var med då banan kontrollmättes och skall man springa detta idealspår som mätningen gjordes får man verkligen tänka sig för i varje sväng på banan.

Skrivet av: Daniel B Inlagt: 2008-04-27 kl 17:43
Den ska vara kontrallmätt exakt 5000 meter nu. Det är dock välldigt svårt att springa kortaste vägen och sen finns det ofta en viss felmarginal i GPS teknik och liknande.

Skrivet av: Erik Inlagt: 2008-04-27 kl 12:07
Mycket bra arrangemnag. Någon som vet dock hur exakt lång 5 km banan var, mätta den till drygt 5,1 km

Skrivet av: Anette Inlagt: 2008-04-26 kl 19:37
Ville bara tacka för det roliga 500m loppet för barn under 10år.
Min dotter Wilma 4år var med, och hon tyckte det var super kul.
Extra stolt när hon fick en medalj =)
Jag kommer definitivt ta med Wilma (och hennes lillasyster) nästa år om det blir något då. Det finns inte så mycket aktiviteter för barn i förskoleåldern i Kumla och när det väl finns så är det alltid begränsat med platserna. så tack så mycket för detta "knattelopp" / Anette

Skrivet av: Johan Inlagt: 2008-04-26 kl 17:23
Kom hem från Kumla Stadslopp nyligen, bra arrangemang och "funktionärsmässigt" bra.
Jobbigare bana är väntat, med en hel del backar och motvind i princip hela vägen samt en del skarpa kurvor.
Men tack för ett bra lopp!
Kommer nog med stor sannolikhet åter nästa år.

Skrivet av: SvenP Inlagt: 2008-04-25 kl 15:58
Nu finns det.
Kolla under nyheter.

Skrivet av: Albin O Inlagt: 2008-04-25 kl 15:32
Hejsan! Jag har kollat runt lite på hemsidan men hittar inga startlistor för helgens lopp. Finns det inga eller är det jag som inte hittar dem?

Skrivet av: Urban Inlagt: 2008-04-25 kl 10:44
LÖPARFEST 29 APRIL HOS LINDELLS SPORT KL.15-19
15% på alla löparskor och tillbehör från 2008
50% på kvarvarande löparprodukter från 2007

TRÄFFA LÖPARFOLKET
Representanter från Asics, Craft, Maxim, New Balance, New Line, Polar och Saucony finns på plats!

Välkomna till en trevlig eftermiddag på Behrn Arena

Skrivet av: Daneil B Inlagt: 2008-04-19 kl 21:35
Hur gick det för de som sprang DM idag?

Själv följe jag till Karlskoga med en bil från Karstad och sprang 4000m lopp i terräng i ett kuperat spår vid Nobellhallen.
Bena var inte så pigga så jag är inte så nöjd med mitt resultat.
14:27 fick jag.

Skrivet av: PatrikP Inlagt: 2008-04-19 kl 10:53
Det känns oerhört tungt att behöva säga det men jag kommer inte till start idag pga förkylningen. Men till nästa helg, på hemmaplan, då blir det åka av dessto mera :o)
Kör hårt ni som åker iväg till Nora idag för att försvara klubben färger!

Skrivet av: Curth Inlagt: 2008-04-18 kl 08:03
Vi saknar funktionärer till Kumla Stadslopp kan du hjälpa mig med fler vore det bra.